Mogućnosti

Mogućnosti sustava

easyTRACK GPS sustav satelitskog praćenja vozila

Karte

Google Karte

Bez obzira gdje se na svijetu vozilo nalazi, sustav za praćenje easyTRACK koristi vrhunske Google Karte za točnu lokaciju vozila. U samo nekoliko klikova i možete locirati i pratiti vozila u bilo kojem trenutku. Osim projekcije voznog parka na Google karti dostupni su i ostali Google Maps prikazi kao satelitski prikaz, hibridni prikaz, akutualne prometne informacije te Street view prikaz iz vozila.

Ruta vozila na karti

Odabirom vozila možete odmah provjeriti njegovu dnevnu rutu. Zaustavni znakovi predstavljaju točke zaustavljanja uz rutu. Na karti također možete prikazati drugu rutu koju pokriva vozilo tijekom ranijih vremenskih razdoblja. Potrebno je samo odabrati željeni datum i ruta se već pojavljuje na karti. Pomoću vremenske trake možete odabrati vremensko razdoblje koje želite pregledati, a zatim pokretanjem ugrađenog uređaja i pomoću dijagrama možete analizirati put do vozila.

Pretraživanje na karti

Pomoću funkcije "Pretraživanje na karti" možete tražiti zadanu adresu ili GPS koordinate. Trebate upisati samo ime naselja, naziv ulice, broj ulice ili GPS koordinate poštanske adrese i možete započeti pretragu. Sustav postavlja zemljopisno mjesto koje se automatski identificira na temelju adrese u središte zaslona.

Izvješće o ruti

Trebate li izvješće o ruti kretanja vozila? Želite li znati kada i gdje je vozilo zaustavljeno?

Sustav korisniku omogućuje kreiranje različitih izvještaja kao npr. kretanje vozila, nadolijevanje goriva, otvaranje poklopca rezervoara, temperaturno izvješće, radni sati i sl. u PDF ili Excell formatu. Potrebno je odabrati vrstu izvještaja, vozilo i razdoblje koje želite pregledati.
Svaka linija izvješća o ruti pokazuje točku zaustavljanja, a ako je pritom došlo do izlijevanja ili utakanja goriva, to će biti prikazano u stupcu "Gorivo" sa crvenom ili zelenom ikonom postaje za punjenje, a istodobno se može promatrati i promjena razine goriva. Na dnu izvješća o ruti pronaći ćete sažete podatke za cijelo razdoblje.

Poslovni ili privatni izlet - Koriste li vaši zaposlenici i automobile tvrtke za privatne svrhe?

Ako je u vozilu instalirana poslovna i privatna putna sklopka, odvojite poslovna putovanja od privatnih. Privatna i poslovna putovanja mogu, naravno, biti prikazani u jednom zajedničkom izvješću. Pomoću ove funkcije možete pojednostaviti računovodstvo goriva vaše flote na kraju svakog mjeseca.

Operativni status

Želite li znati koliko strojevi rade učinkovito?

Nudimo vam mogućnost provjere statusa operatora vaših strojeva. Integracijom dodatnog sustava RPM monitora možete pratiti radno vrijeme vaših strojeva. Sustav nadzire koliko dugo stroj radi, a na temelju njegovih okretaja u minuti (rpm) razlikuje različite operativne statuse. Za bolju preglednost različiti operativni statusi prikazani su piktogramima.

Dijagram goriva

Teška je zadaća voditelja tvrtke pratiti potrošnju goriva svojih vozila.

Nudimo vam rješenje ovog problema. Instaliranjem dodatne sonde možete pratiti potrošnju goriva svojih vozila, čime se eliminira mogućnost krađe goriva iz spremnika. Grafikon goriva prikazuje varijacije razine goriva tijekom odabranog perioda.

Očigledno je vidljivo iz dijagrama, na kojoj se lokaciji napunio pun spremnik goriva, kada spremnik nije bio potpuno napunjen ili kada je gorivo izvučeno. Izvješće o nadolijevanju goriva može se preuzeti iz sustava u PDF ili Excell formatu te se može naknadno obrađivati u svrhu mjeseče ili godišnje potrošnje po vozilu ili vozaču. Izvješće sadrži datum, adresu, razinu goriva prije i poslije punjenja goriva i razliku u litrama.
Usporedbom vašeg izvješća s računima za punjenje goriva vašeg zaposlenika može se lako otkriti svaka zlouporaba.

Dijagram temperature

Bavite li se prijevozom ohlađene ili smrznute hrane? Morate li dokazati da je temperatura u prostoru za utovar bila prikladna za cijelo razdoblje transporta?

Nudimo našim klijentima rješenje ako trebaju nadzor temperature.

U ovom slučaju, kao dopunska opcija, može se integrirati temperaturni senzor(i). Senzori kontinuirano šalju stvarne vrijednosti temperature na easyTRACK uređaj i možete provjeriti, čak i online, da li je temperatura u hladnjači između zadanih granica. Slično izvješću o ruti kretanja i izvješću o punjenju goriva, iz sustava možete preuzeti izvješće o temperaturi za traženo razdoblje.

Kada dosegnu granice temperature, vrijednosti iznad gornje granice prikazat će se crvenom, a ispod donje granice plavom bojom. U sažetku grafikona na dnu dijagrama izmjerene vrijednosti maksimalne i minimalne temperature i trajanje prekoračenja gornje i donje granice mogu se vidjeti za traženo razdoblje.

Identifikacija vozača

Kada vozilo koristi više vozača i želite znati na kojem djelu ceste je koji vozio, možete upotrijebiti metodu identifikacije vozačeva mobilnog telefona ili u vozilo ugraditi čitače privjesaka kojim se vozač identificira

Kada koristite funkciju identifikacije vozačeva mobilnog telefona, vozač se može identificirati na određenom dijelu ceste tako da s mobitela nazove telefonski broj easyTRACK modula. Poziv je besplatan, modul bilježi broj poziva, prekida poziv i prosljeđuje pozivni broj poslužitelju. Modul registrira svaki dolazni poziv, tako da se ova funkcija može koristiti kod neograničenog broja vozača. Za identifikaciju vozač može nazvati easyTRACK modul bilo na početku putovanja ili čak tijekom njega. Vozač je dodijeljen danom putu od stvarne točke ili, u slučaju poziva u tijeku, od prethodne točke zaustavljanja.
Također, umjesto identifikacije pozivom, u vozilo je moguće ugraditi i beskontaktni čitač privjesaka kojima se vozači identificiraju u sustav.

Točke interesa

Želite li odrediti zabranjene zone u koje vaša vozila ne smiju ulaziti ili odrediti zone koje moraju obići?

Točke interesa (POI), "korisna ili zanimljiva mjesta" mogu se koristiti za mnoge svrhe. Možete postaviti svoje točke interesa na površinu karte našeg sustava. Ako se vozilo zaustavi u radijusu djelovanja određene točke interesa i vrijeme parkiranja odgovara vremenu zaustavljanja danom pri ispitivanju izvješća, tada će u izvješću biti istaknuta točka interesa na danoj točki zaustavljanja. To može biti vrlo korisno ako želite vidjeti izvješće o ispitivanom putu, da li je vozilo posjetilo određene adrese ili da je prošlo mjesta koja se smatraju zabranjenima tijekom radnog vremena.

Praćenje putem pametnog telefona ili tableta

Niste stalno u blizini računala, ali biste željeli pratiti svoju flotu?

Želite li se uvjeriti da je pošiljka u tijeku i da će doći na svoje odredište u dogledno vrijeme?

Lokaciju svih vozila iz vaše flote vozila, osim na računalu, možete pratiti i na mobilnim uređajima, odnosno na pametnom telefonu ili tabletu s iOS ili Android operativnim sustavom. Potrebno je skinuti aplikaciju easyTRACK te unijeti podatke za spajanje na svoj korisnički račun, a vozila i ostali podaci se prikazuju na Google karti aplikacije za nadzor.

Nadzor flote vozila

Pomoću vlastitog softvera daljinskog nadzora TrackMON CID signali koji dolaze kroz IP vezu mogu se prenijeti putem serijskog porta RS-232, tako da se easyTRACK usluga može lako integrirati u bilo koji sustav daljinskog nadzora. Nadalje, TrackMON ima i neke važne funkcije pomoću kojih se aplikacije koje nudi easyTRACK mogu učinkovito koristiti.

Izrada grupnog izvješća

Putem easyTRACK WEB aplikacije izvješće se može ispitati samo za jedno vozilo. U slučaju većih flota to može biti prilično teško. U sklopu TrackMON klijenta moguće je ispitati isto izvješće za sva vozila flote odjednom.

Ispis dnevnog izvješća u PDF formatu

Osim već poznatog i preko WEB sučelja dostupnog izvješća, dodatno izvješće za ispis također je uključeno u TrackMON. Ako kupac treba tiskanu verziju izvješća, to se lako može učiniti s TrackMonom u bilo kojem trenutku..

Neposredno prikazivanje karte u slučaju alarma

Kada primite dolazni Contact-ID događaj, TrackMON odmah prikazuje lokaciju danog vozila na karti, pa usluga daljinskog nadzora vidi gdje se alarm dogodio i koje patrolno vozilo je najbliže incidentnom događaju. Na taj način se ubrzava reakcija po alarmnom događaju.

Praćenje otvaranja i zatvaranja poklopca rezervoara

Pomoću easyFCL poklopca za čep rezervoara sa mogućnošću dodatnog zaključavanja i senzorom otvaranja, svako otvaranje poklopca za gorivo može se prikazati u izvješćima. Pruža mehaničku zaštitu od neovlaštenog otvaranja i krađe goriva. Dostupne su dvije varijante poklopca, promjera 80 i 100 mm.

Odvajanje poslovnih putovanja od privatnih

Pomoću prekidača "poslovno putovanje / privatno putovanje" možete izdvojiti poslovna putovanja od privatnih, a prikazani su na web zaslonu različitim bojama, a selektivno možete preuzeti izvješće o ruti. Ako je uređaj easyTRACK II FULL opremljen zvučnikom, modul vam može signalizirati kroz zvučnik položaj prekidača "poslovno putovanje / privatno putovanje" prilikom prebacivanja.

Alarm

Na uređaj je moguće spojiti razne kontakt senzore iz vozila čijom se aktivacijom može uspostaviti alarmni poziv 24-satnom dojavnom centru, te SMS poruka ili e-mail korisniku.

Gašenje vozila

Slanjem poruke prema vozilu moguće je ugasiti vozilo ukoliko za to postoji potreba, npr. u slučaju krađe vozila. Svakako to je potrebno napraviti u kontroliranim uvjetima, kada je vozilo zaustavljeno, recimo na crvenom svijetlu na raskršću...

CAN podaci

Korištenje CAN adaptera omogućava očitavanje različitih podataka iz CAN / FMS sustava vozila (npr. brzina vozila, broj okretaja motora, kilometraža upravljačke ploče, ukupna potrošnja goriva, pozicija papučice gasa) koji su prikazani u izvješćima, dijagramima i porukama događaja.

HU-GO*

Sustav easyTRACK pogodan je za isporuku podataka koji su potrebni za korištenje sustava ELECTRONIC TOLL (e-naplate) i za prosljeđivanje ovih podataka u sustav Nacionalnog platnog prometa. Koristeći ovu uslugu korisnik može ispuniti svoju obvezu e-doznake za vozila na kojima je ugrađena easyTRACK modemska jedinica (OBU).

*Usluga nije dostupna u Republici Hrvatskoj.

Kompatibilnost tvrtke TimoCom

Integracija sustava TimoCom omogućuje vam korištenje telematičkih podataka vašeg easyTRACK uređaja za dobivanje informacija o vodećoj europskoj burzi dostave i utovara kako biste brzo i precizno upravljali optimalnim iskorištenjem vaših vozila. U burzi tereta 450.000 međunarodnih teretnih kotacija dnevno objavljuje 100.000 korisnika diljem Europe.

Montaža

Instalacija easyTRACK modula i njegovih dodataka vrše naši kvalificirani stručnjaci. Molimo vas pošaljite nam svoj upit za ponudu.